JAN CZUBA POLECA

Przepisy Jana Czuby

Składniki
1,5kg owocow pigwy
1L spirytusu
0,5kg cukru
0,5L miodu lipowego lub dodatkowe 0,5kg cukru
0,7L wody
W zaleznosci czy uzyjemy miodu czy tez nie nasza nalewka bedzie dojrzewala dwa miesiace lub jeden (bez miodu).
Owoce umyte i pozbawione pestek kroimy na niezbyt drobne kawalki. Nastepnie umieszczamy w gąsiorku i zalewamy spirytusem.
Nastepnie pozostawiamy wywar w ciemnym miejscu na trzy tygodnie pamietając o codziennym zamieszaniu.
Cukier najlepiej jest oczyscic w tym celu rozpuszczamy go w wodzie i zbieramy piane ktĂłra zawiera niechciane związki.
Nastepnie to samo czynimy z miodem chyba ze zdecydowalismy się na nalewke bez miodu to powtarzamy jeszcze raz czynnosc z cukrem.
Jestesmy wiec gotowi do osłodzenia nalewki i odlozeniu w celu dojrzewania, na około miesiąc do dwoch nalewka z miodem dojrzewa dluzej.
Mam nadzieje ze goscie poczestowani tak przygotowaną nalewką bedą zachwyceni!!!
                  SMACZNEGO

Mobirise

Adres
F.H. Jan Czuba

Półłanki 33 A 30-740 Kraków
Plac Rybitwy

Kontakt

Email: janczuba@op.pl
tel  +48 601 848 692
tel/fax 12-412-59-65

Godziny otwarcia

Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek Sobota Niedziela
02:00 - 15:00 02:00 - 15:00 02:00 - 15:00 02:00 - 15:00 02:00 - 15:00 02:00 - 10:00 05:00- 09:00

Napisz do nas